Tork Natural Lunch Napkin 4F 477350 buffet.tif

Gosti traže restorane kojima je važna ekološka osviještenost

Gosti traže restorane kojima je važna ekološka osviještenost

Prema Torkovim nedavnim istraživanjima, 55% gostiju preferira ili isključivo traži ekološki održive restorane*. Pored sirovina koje se nabavljaju iz održivih izvora, na stvaranje dojma o restoranu utječe i kvaliteta dodatnih usluga i upotrijebljenih materijala. Sitni, ali veoma bitni detalji kao što je postavljanje stola pokazat će gostima Vašu predanost. Upotpunite izgled postavljenog stola prirodnim salvetama – pokazat ćemo Vam zašto je to važno.

Jeste li znali?
U slučaju masovne uporabe tekstilnih salveta u restoranima, njihova proizvodnja i pranje predstavljaju veće opterećenje za okoliš nego papirnate salvete. Uporabom Tork papirnatih salveta možete svoj restoran učiniti ekološki osviještenim.


Kako upotreba Tork salveta može smanjiti ekološki otisak?
- U prirodnim su bojama, bez izbjeljivača i dodanih boja
- Izrađene su od 100% recikliranog materijala iz izvora odgovornog upravljanja šumama
- Biorazgradivi materijali koji se mogu kompostirati (EN 13432)
- Imaju eko oznake FSC i EU
- U pakiranjima od recikliranog kartona koji je do 85% izrađen od šećerne trske

„Treba napomenuti da, ako potrošači mogu birati između ekološko održivih i proizvoda iz ekološko neodrživih izvora u većini slučajeva prevladat će „zeleni“ način razmišljanja. Mlađe generacije imaju još razvijeniju ekološku svijest, što utječe i na njihovu potrošačku svijest” – rekla je Erika Sárközi menadžerica proizvoda tvrtke Tork.


Ističemo mogućnost tiskanja logotipa na salvete za ekološki prihvatljive restorane u cilju povećanja njihove jedinstvenosti. 75% gostiju pročita poruku na salveti, a 70% ih se i sjeća te poruke, pa tako logotip ili poruka tiskana na salveti može biti učinkovit marketinški alat**.* Anketa s učešćem 400 ispitanika, 2017. god.
** Istraživanje tržišta koje je provela  Intermetra Business & Market Research group (2012)