HYGIENE 131920512_Original.tif

Stvaranje održivog života daleko od kuće

Danas ljudi troše sve više svog vremena u okruženjima izvan svog doma – na radnim mjestima, u hotelima, školama, restoranima i zračnim lukama. To znači da je potražnja za rješenjima koja život daleko od kuće čine održivijim sve veća. 
 
Pomažemo vam u isporučivanju održivih rješenja unutar poslovanja, odgovarajući na potrebe i potražnju klijenata i potrošača. To uključuje sve od poboljšanog zdravlja boljom higijenom, učinkovitijih rješenja u smislu resursa, pa sve do smanjenja otpada ili boljeg radnog okruženja za vaše osoblje za čišćenje, kuhare ili zdravstvene djelatnike.
 
U tvrtki Tork predani smo stvaranju održivijeg života daleko od kuće. 

Kako omogućujemo održiviji život daleko od kuće

Naša je misija razvijanje rješenja koja život daleko od kuće čine održivijim. Naša predanost održivosti zasnovana je na tri područja utjecaja na koja mislimo da će naši proizvodi i rješenja ostaviti najveći utjecaj. Dobrobit, Više od manje i Cirkularnost.

Dobrobit

Higijena, zdravlje i dobrobit usko su povezani. U državama u razvoju, pristup čistoj vodi i poboljšane prakse higijene osnove su u sprečavanju širenja bolesti. No isto tako, u dijelovima svijeta gdje je to manji problem, higijena je bitna za zdravlje i dobrobit. U hotelima, restoranima i kafićima, primjerice, higijena igra ključnu ulogu za reputaciju, ne samo u sprečavanju širenja bolesti iz kuhinje na klijente, nego i održavanju prostora svježima i reprezentativnima u bilo kojem trenutku. U bolnicama do 70 % zaraza povezanih sa zdravstvom može biti spriječeno poboljšanom praksom higijene, a poboljšani higijenski standardi u predškolskim ustanovama i školama mogu smanjiti postotak izostanaka do 54 %. Higijenskim obrazovnim programima, istraživanjem i partnerstvima, posvećujemo se podizanju higijenskih standarda za svakoga tko je daleko od kuće.
 
Naša usredotočenost na dobrobit znači i razvijanje rješenja koja upravljanje ustanovama čine manje stresnim i fizički zahtjevnim, primjerice, uvođenjem ergonomičnih pakiranja ili sustavima čišćenja koji se zasnivaju na podacima. U industrijskim okruženjima, naše krpe za čišćenje smanjuju potrebu za otapalima do 41 %.

Više od manje

Smanjivanje nepovoljnog utjecaja na okolinu u obliku otpada i ugljičnih emisija ključna je briga svih tvrtki danas – bez obzira na sektor, veličinu ili lokaciju. 
 
Pružamo rješenja koja smanjuju otpad i ugljične emisije, bez kompromisa u kvaliteti. Radeći više od manje znači da iznova promišljamo o tome kako dizajniramo i proizvodimo stvari preko lanca vrijednosti. Preko procjene životnog ciklusa (LCA) sustavno ocjenjujemo ekološke utjecaje povezane sa svim fazama vijeka trajanja proizvoda i pronalazimo načine kako bismo napravili više od manje. Također razvijamo rješenja koja smanjuju potrošnju, kao što je pojedinačno doziranje salveta.

Cirkularnost

Sljedeći veliki korak za osiguravanje održive budućnosti uključit će ponovno promišljanje poslovanja i potrošnje. Društva se polako pretvaraju iz linearnih u cirkularna, a za to su potrebni novi poslovni modeli koji uključuju odgovornu upotrebu resursa preko stanja uma „dizajna, smanjenja, ponovne upotrebe i recikliranja”.
 
Kada se radi o profesionalnoj higijeni, recikliranje je veći izazov zbog sigurnosnih razloga, no postoje brojna partnerstva između poslovanja i tvrtki za upravljanje otpadom koja istražuju mogućnosti recikliranja svega što je proizvedeno. Tork djeluje u skladu s tim razvojem i stvara cirkularna rješenja za svoje klijente, s proizvodom Tork PaperCircle® (u EU-u) i Closed Loop Recycling (u SAD-u).