Royal Randwick Racecourse Rectangle.jpg

Trka je počela

Royal Randwick Racecourse je trkalište svjetske klase za konjske utrke u Sydneyju, u Australiji s gotovo 52.000 ljudi koji dolaze na lokaciju svaki dan kada je utrka. Ta gomila se sastoji od pohlepnih kladioničara do društvenih ljubitelja utrka, modnih ikona pa sve do obitelji, no svi su oni tamo kako bi iskusili uzbuđenje i užitke prvoklasne utrke uz zvuk gromoglasnih kopita koja jure nadomak cilja.

Gužva započinje u 11 sati na Stakes Day i ubrzo cijeli prostor preplavljuje uzbuđeni žamor, bučan smijeh i živopisna odjeća.
 
Nakon obnove od 150 milijuna USD u 2013. godini, Royal Randwick sada je prostor za utrke i događaje, gledalište, zabava i blagovaonica svjetske klase. Uz dvoranu s 1.000 sjedala, izvanredan cocktail bar i restoran, 18 korporativnih odjeljaka, šest korporativnih apartmana, a da ne spominjemo općenite administrativne prostore, to mjesto ugošćuje širok raspon uzbuđenih gostiju kojima je svima zajedničko jedno – strast prema konjskim utrkama.
 
Uz 52.000 gladnih usta koja treba nahraniti pri svakom susretu, svih 17 kuhinja na trkalištu pod neprekidnim je pritiskom – i osoblje kuhinje Randwick jednostavno treba proizvode koji funkcioniraju. Za razliku od drugih sportskih ustanova na kojima je potražnja nestalna, kladioničarima Royal Randwicka potrebna je neprekidna opskrba hranom i pićem tijekom dana utrke. Nepotrebno je reći da je potražnja u kuhinjskim prostorima neprekidna koliko i brutalna, uz tisuće kladioničara koji halapljivo jedu doručak, ručak i večeru tijekom dana. Isto tako, u uslužnim prostorima također je bitna učinkovitost kako bi se osiguralo da zaneseni ljubitelji utrka dobiju svoju hranu na najbrži, najučinkovitiji mogući način kako ne bi propustili važnu utrku.
 
Priča se nastavlja u 40 prostorija za pranje trkališta – koje moraju izdržati izazov tisuća strastvenih kladioničara koji jure na sve strane kroz prostore tijekom dana. Ne samo da prostorije za pranje moraju biti otporne i solidne te biti u mogućnosti pružiti odgovarajuće količine toaletnog papira, ručnika za ruke i sapuna tisućama ljubitelja utrka –one također moraju izgledati dobro i uklapati se u arhitekturalni stil prostora.
 
Sve u svemu, radni uvjeti na trkalištu Royal Randwick na uobičajeni dan utrke nisu nimalo laki – i osoblje obavlja izvanredan posao kako bi osiguralo da svaki ljubitelj utrka ima pristup hranidbenim i prostorima za pranje tijekom događanja.

Sve dobro funkcionira, osobito kapacitet sustava toaletnog papira Tork Elevation koji je ogroman pa imamo manje posla s ponovnim punjenjem i nedostatkom.

Chris Wilson

Projektni menadžer, Australian Turf Club