Testimonials_Essential_original.jpg

Jedan test koji je svatko spreman riješiti

Dječje nepodopštine inspiriraju tjedne testiranja. Učenici, učitelji, administratori i skrbnici spremni za promjenu.

Test uspješno riješen: Osnovna škola u Wiehlu i školski centar u Bielsteinu opremili su svoje školske toalete sustavima toaletnog papira Tork SmartOne®.
 
Loši higijenski uvjeti zasigurno nisu nepoznanica u školama. Oštećeni toaletni prostori, blokirane cijevi i bačeni papirnati ručnici mnogima zadaju glavobolje. Školjke začepljene toaletnim papirom i poplavljivanje bili su dio svakodnevnog života srednje i lokalne osnovne škole u Wiehlu – do te mjere da su djeca morala osobno uzimati toaletni papir od domara. Školska uprava odlučila je da tako jednostavno više ne može pa su testirali sustave Tork SmartOne® kao alternativu uobičajenim dozatorima toaletnih rola. Njihova potpuno zatvorena kućišta staju na kraj dječjim nepodopštinama jer papir ostaje sigurno zaključan unutra. Ne samo da je to higijenski, ekonomično i prepreka vandalizmu, nego također smanjuje potrošnju papira za 40% u usporedbi s uobičajenim sustavima dozatora. Djeca mogu uzeti samo jedan list odjednom. Tako je znatno teže namjerno začepiti školjku te sprečava prekomjerno odmatanje toaletnog papira. Škole su bile toliko pod dojmom ekonomičnih dozatora otpornih na vandalizam u testu da su opremile sve svoje prostorije za pranje proizvodima iz Tork raspona. Osim SmartOne® dozatora toaletnog papira škole također upotrebljavaju Tork Matic® dozatore toaletnih rola te Tork dozatore tekućeg sapuna.
 
Sustav koji ima mnoge prednosti
 
„Preinake su bile jednako dobre za učenike i škole", kažu timovi školskih uprava. „Zabrtvljeni dozatori znače da sada možemo puniti školske toalete potrepštinama bez rizika da role ponovo završe u školjkama. Time je i odlazak na wc civiliziraniji za učenike.” Na odluku su utjecale i znatne uštede na potrepštinama te poboljšana higijena i čistoća. Testirani dozatori ručnika i sapuna su također odnijeli pobjedu u tom smislu. Tork Matic® dozator toaletnih rola pobijedio je zbog higijenskog i ekonomičnog izdavanja jednog po jednog lista, dok se odabrani Tork dozator sapuna za tekući sapun istaknuo zbog svog robusnog dizajna i velikog kapaciteta. Ukratko: Preinake smanjuju vandalizam i troškove, a poboljšavaju higijenu i zadovoljstvo za sve uključene, od učenika i školske uprave do domara i čistača čiji se rad zamjetno lakše obavlja uz ove nove sustave.
 
1 Brojke zasnovane na internom istraživanju u europskim državama na 7729 posjetitelja. Standard Lotus Professional® maksi jumbo u usporedbi sa SmartOne® Mini dvostrukim dozatorom rola. Smanjenje izračunano na upotrijebljenim četvornim metrima.

Zabrtvljeni dozatori znače da možemo puniti školske toalete potrepštinama bez rizika da role ponovo završe u školjkama.

Osnovna škola Wiehl, Wiehl, Njemačka