Postavljanje dozatora

Postavljanje dozatora

Kako optimizirati postavljanje dozatora za poboljšanu higijenu.

Ispravna higijena ruku smatra se jednim od najvažnijih načina sprečavanja prijenosa bakterija i smanjenja zaraza povezanih sa zdravstvenim ustanovama. Istraživanje pokazuje da dozatori za higijenu ruku imaju značajan utjecaj na ocjene usklađenosti* te da je ključ uspjeha njihovo ispravno postavljanje. Zapravo, studije pokazuju da optimiziranje postavljanja dozatora može povećati upotrebu za više od 50 %.**


Kako biste unaprijedili higijenu ruku u vašoj zdravstvenoj ustanovi, osmislili smo vodiče za optimalno postavljanje dozatora. Postavljene oko uobičajenih tipova područja koji se obično nalaze u zdravstvenim ustanovama, vizualizacije predlažu postavljanja dozatora koja podržavaju usklađenost higijene ruku s važnih 5 trenutaka SZO-a. Informacije u vodiču za postavljanje zasnovane su na istraživanju koje sponzorira Essity i neovisnim zaključcima akademskog istraživanja.

Reference

 
*Boog, Matthijs C., Vicki Erasmus, Jitske M De Graaf, Elise (A) He Van Beeck, Marijke Melles i Ed F Van Beeck. Procjena optimalne lokacije za dozatore za pranje ruku na osnovi alkohola u bolesničkoj sobi na Intenzivnoj njezi. BMC Infect Dis BMC Infectious Diseases 13.1 (2013): 510.
**Thomas BW, Berg-Copas GM, Vasquez DG, Jackson BL, Wetta-Hall R. Istaknuta naspram uobičajene lokacije dozatora sredstva za higijenu ruku s upotrebom proizvoda za higijenu ruku na osnovi alkohola na Intenzivnoj njezi. J Am Osteopath Assoc 2009;109(5):263-267.