Sprečavanje sepse

Sprečavanje sepse

Naše činjenice i savjeti osmišljeni su da vam pomognu da povećate osviještenost o važnosti higijene ruku i njege rana u smanjenju sepse.

Spasite živote povećanjem osviještenosti o sepsi

Ponekad pogrešno nazvana trovanjem krvi, sepsa je životno opasna reakcija bolesnikova tijela na postojeću infekciju. Svake godine sepsa u prosjeku uzrokuje šest milijuna smrti u svijetu. Ona je primarni uzrok smrti od infekcije i češća je od srčanog udara. Zapravo, sepsa je utvrđena kao glavni čimbenik jedne trećine bolničkih smrti. Međutim, postoje načini za sprečavanje sepse – a podizanje osviještenosti o tom stanju prvi je važan korak prema spašavanju života.
 

Mislite na higijenu. Djelujte da biste spriječili. Skrb o pacijentima

Kako bi pomogao zdravstvenim djelatnicima smanjiti infekcije i sepsu među pacijentima, Tork je razvio poziv na djelovanje koji je jednostavan za pamćenje u obliku 3 koraka; Misli. Djeluj. Skrbi.
 
Misli: Prije upuštanja u uobičajenu rutinu, obavezno zastanite i sjetite se preventivnih higijenskih smjernica kao što je 5 trenutaka SZO-a za higijenu ruku i postoperativna njega rana ili pravila ustanove za antimikrobno djelovanje.
 
Djeluj: Poduzmite potrebne korake za osiguravanje higijenske usklađenosti kako biste smanjili rizik od infekcije i sepse, primjerice, osigurajte da su vaše ruke dezinficirane prije i nakon skrbi o pacijentu, pažljivo motreći ima li infekcije na ranama pacijenta ili provjeravajući evidenciju cijepljenja pacijenta.
 
Skrbi: Nakon odgovarajuće intervencije, vratite se natrag skrbi za svoje pacijente u sigurnom okruženju.