Alati za pomoć u poboljšanju higijene ruku i čišćenja površina

Ova je pandemija globalna kriza i vrlo je važno da zdravstvene ustanove imaju prioritet kada se radi o opskrbi dezinficijensima za ruke. No sve dok imate pristup vodi i sapunu, pranje ruku preferirana je opcija kako biste ostali zdravi, a vaše ruke čiste.

Pranje ruku u odnosu na dezinficijens za ruke

Održavanje ruku čistih najlakši je način smanjenja rizika od zaraze, za vaše dobro i za dobro drugih. Općenito su redovito pranje ruku i upotreba dezinficijensa za ruke, kada se rade ispravno, vrlo učinkoviti u ubijanju većine mikroba i patogena. Međutim, zbog trenutačne pandemije COVID-19, zdravstveni segment globalno pati od nedostatka zaliha dezinficijensa za ruke. 

Higijena ruku jedan je od najboljih alata koji imamo za sprečavanje širenja zaraze. Pogledajte videozapis kako biste čuli pet savjeta dr.sc. Carolyn Berland o tome kako ispravno prati ruke kako biste zaštitili sebe i osobe do kojih vam je stalo.

Kako smanjiti rizik od zaraze

Iako je COVID-19 novi virus, potvrđeno je da virus ulazi u vaše tijelo preko očiju, nosa i/ili usta, stoga, kako biste smanjili rizik da budete zaraženi: