Dvije žene razgovaraju, a ispred njih je tablet

Osigurajte dosljednu i neprekidnu kvalitetu u svako doba

Visoka i dosljedna kvaliteta čišćenja vrlo je važna unutar usluga u objektima. Izradili smo dva članka kako bismo podijelili naše spoznaje i preporuke. U prvom pokazujemo zašto je pružanje dosljedne kvalitete u čišćenju tako važno, a u drugom dijelimo svoje znanje o tome kako uspjeti u pružanju visoke kvalitete cijelo vrijeme. 

 

Nova očekivanja
Pandemija je dodala nova očekivanja u pružanju dodatnog i češćeg čišćenja. Rješavanje novih regulacija, protokola i postupaka u čišćenju zahtijeva dodatno osposobljavanje te može uzrokovati probleme s osobljem jer se od vas očekuje obavljanje više poslova s istim ili čak s manje resursa za čišćenje. Osim toga, postoje i nova očekivanja pokazivanja dokaza o čišćenju i higijeni koja zahtijevaju više administracije i izvješćivanja za usklađenost s novim standardima.
 
Udruživanje klijenata
Čišćenje je jedna od usluga koja se najviše ostvaruje outsourcingom u segmentima kao što su obrazovanje, hoteli, bolnice, maloprodaja i trgovačke ili stambene zgrade. No statistika pokazuje da prosječna tvrtka za čišćenje gubi do 55 % ukupne baze klijenata godišnje zbog lošeg čišćenja*. Te da se novi klijenti obično privlače konkurentnim cijenama i visokom razinom usluge. Zato je osiguravanje visoke i dosljedne kvalitete čišćenja vrlo važno za izbjegavanje gubitka klijenata. Osobito sada kada je higijena više nego ikada prije glavni prioritet. 
 
Poboljšajte kvalitetu i učinkovitost
Održavanje i poboljšanje kvalitete čišćenja i higijene izrazit je izazov, osobito kada također želite poboljšati operativnu učinkovitost. Ako ste se prije fokusirali na poboljšanje kvalitete i zadovoljstvo klijenata, vaša učinkovitost se smanjivala ili obratno: ako ste se previše trudili uskladiti sate i resurse za čišćenje, to se odrazilo na kvalitetu rada. Danas vam tehnologija i inovacije mogu pomoći da napravite oboje – poboljšate kvalitetu i zadovoljstvo klijenata te povećate svoju učinkovitost. 
 
Poboljšajte motivaciju osoblja
Uz čišćenje na osnovi podataka otkrit ćete nov i pametniji način rada koji štedi vrijeme i povećava učinkovitost. Podaci o potrebama čišćenja i ponovnog punjenja u realnom vremenu vama i vašem osoblju omogućuju optimiziranje resursa i veću proaktivnost umjesto pridržavanja fiksne rutine rada. Uz informacije o tome kada i gdje čistiti, osoblje za čišćenje može ukinuti nepotrebne obilaske za čišćenje i provjere dozatora pa može provoditi više vremena na važnim zadacima kao što je čišćenje dodirnih točaka gdje je to najpotrebnije. Ovaj novi način rada pruža vama i vašem osoblju za čišćenje bolji pregled i kontrolu, što zauzvrat povećava motivaciju i smanjuje stres i fizički napor. Rezultat čišćenja na osnovi podataka revolucionarno je poboljšanje učinkovitosti, kvalitete i angažmana osoblja. 

Preporučeni proizvodi

Reference

*Analiza industrije čišćenja 2017. – Trošak i trendovi. 
**Izmjereno na gotovo 13.000 povezanih dozatora između lipnja i prosinca 2019. na osnovi vremena unutar jednog mjeseca tijekom kojeg je dozator prazan u odnosu na ukupno vrijeme unutar jednog mjeseca.
***Na osnovi povratnih informacija klijenata o provjerama dozatora tijekom perioda 6 mjeseci prije u odnosu na period nakon instaliranja sistema Tork Vision Cleaning (između lipnja i prosinca 2019.). Izmjereno na 16 lokacija povezanih sa sistemom Tork Vision Cleaning, uz trajanje svake provjere dozatora pribl. 20 sekundi. 
****Mjerenje zadovoljstva posjetitelja u dva Tork Vision Cleaning toaleta i dva tradicionalno održavana i opremljena toaleta na izložbi ISSA/Interclean, svibanj 2016. 
*****Na osnovi dokumentiranih rezultata postignutih kod tri Tork Vision Cleaning klijenta, izmjerenih prije i poslije implementacije sistema Tork Vision Cleaning.

Napomena: Tork Vision Cleaning prije se nazivao Tork EasyCube®.