Gekås Ullared

Umjetnost ponovnog punjenja papirnatih ručnika za pet milijuna posjetitelja

Svaka država ima svoju vrhunsku turističku atrakciju. Francuska ima Louvre. Italija ima Baziliku sv. Petra. Švedska ima trgovački centar u šumama Hallanda. S više od pet milijuna posjetitelja godišnje, Gekås u Ullaredu bio je očigledan izbor za pilotsku studiju novog i inovativnog sustava ručnika za ruke Tork PeakServe®.

Trgovina koja se u početku smjestila u prizemlju vile 1967. danas je trgovački centar veličine pet nogometnih stadiona. Na to je mjesto 2016. došlo 4,8 milijuna ljudi u potrazi za dobrim cijenama. Prosječni kupac provodi 4 sata i 43 minute u trgovini i za to vrijeme većina njih posjeti približno 115 toaleta nekoliko puta. 
 
„Trenutačno imamo 35 – 40 osoba koje čiste u Gekåsu i svejedno može biti vrlo stresno”, kaže Ulrika Kerttu, upravitelj lokacije iz tvrtke Sodexo koja se bavi svim poslovima čišćenja u Gekåsu. „Svaki toalet u trgovačkom centru čisti se najmanje tri puta dnevno, a mnogi i puno češće. Bez obzira na to, gotovo je nemoguće održavati punjenja ručnika za ruke jer ima toliko korisnika da čistači trebaju čekati u redu da bi ušli i čistili. Papirnatih ručnika ne smije ponestati te to stvara veliku količinu stresa za naše osoblje.”
 
Testiranje proizvoda Tork PeakServe
U prosincu 2016. sedam dozatora Tork Xpress® višestruko presavijenih ručnika za ruke zamijenjeno je novim Tork PeakServe® Continuous® sustavom za ručnike za ruke.
 
„Odlučili smo ih staviti u sanitarne prostore na području restorana”, kaže Ulrika Kerttu. „Tamo je uvijek nevjerojatno prometno pa smo s tim prostorom mogli provesti testiranje u definitivno najzahtjevnijim uvjetima.” 
 
Nakon gotovo pola godine testiranja novi je sustav dobio najbolje ocjene. „Stvarno su odlični! To je upravo ono što nam je trebalo.” 
 
Potpuno novi sustav za papirnate ručnike za ruke Tork PeakServe sastoji se od nove vrste papirnatog ručnika za ruke i kombinira vrlo velik kapacitet s jedinstvenim i brzim, neprekidnim doziranjem. Novi se ručnici komprimiraju što novom dozatoru omogućuje držanje do 250 posto više ručnika u usporedbi s trenutačnim sustavima ručnika za ruke.
 
„To je ogromna razlika. Zasigurno ne moramo obnavljati ručnike toliko često. Činjenica da su ručnici komprimirani znači ne samo da svaki dozator može držati više od 100 ručnika, nego i da zauzima znatno manje prostora u skladištu i na kolicima za čišćenje”, kaže Ulrika Kerttu.
 
Brzo ponovno punjenje
Tork PeakServe smanjuje vrijeme ponovnog punjenja te se može nadopuniti u bilo koje vrijeme. Paketi se umeću dolje, a ručnici se izvlače gore što cijelu radnju čini vrlo jednostavnom uz minimalnu količinu uloženog napora.
 
Važno za zadovoljstvo korisnika 
Nedavno ispitivanje* pokazalo je da su prljavi i prenapučeni toaletni prostori primarni problem koji smeta gostima u prostorima s velikim prometom. Ukupno 71 % njih imalo je negativno iskustvo s toaletnim prostorima kada su posjetili mjesto s puno posjetitelja. To je nešto što može utjecati na poslovanje jer će dvoje od petero onih koji su imali loše iskustvo govoriti o tome svojim prijateljima. Prodajni predstavnik u tvrtki Ahnviks, Håkan Pettersson, koji se prilagođava mnogim posjetiteljima, sa zadovoljstvom očekuje dolazak proizvoda Tork PeakServe. „Tork PeakServe nudi nešto što prije nije postojalo i u tome vidimo veliki potencijal. Sada kada smo vidjeli prednosti u stvarnom životu, jasno je da sustav odgovara potrebama prostora s velikim prometom. Sa zadovoljstvom ćemo uključiti sustav u naš asortiman.”
 
 
*Na osnovi ispitivanja tvrtke IPSOS na 3000 osoba u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Poljskoj i Švedskoj koje su posjetile mjesto s puno posjetitelja u posljednjih 9 mjeseci.

„Ovaj sustav nije stigao prerano. Želimo Tork PeakServe svagdje u trgovačkom centru. On naše poslove čini lakšima. Možda ne misle svi da su ručnici za ruke bitni, ali nama su važni.”

Ulrika Kerttu

Upravitelj lokacije, Sodexo

Isprobajte Tork PeakServe® besplatno

Otkrijte kako naša prekretnica u doziranju ručnika može pomoći u poboljšanju iskustva za goste u prostoriji za pranje.

Nazovite nas izravno:

+36 1 392 2100

Besplatna proba

Registrirajte se za besplatnu probu proizvoda Tork PeakServe®

Kontaktirajte nas da biste zatražili besplatnu probu kako biste saznali kako Tork PeakServe® može poboljšati vaše iskustvo s toaletnim prostorima s velikim prometom.

Unesite ime
Unesite prezime
Unesite ispravnu adresu e-pošte
Please enter phone
Please, select your work industry.
Please, select your job role.
Please enter company
Unesite adresu
Unesite poštanski broj
Unesite grad
Ovaj obrazac zahtijeva vaše osobne podatke kako bismo mogli odgovoriti na vaš upit putem e-pošte. Pročitajte naše Uvjete korištenja i Pravila o zaštiti privatnosti za detaljan opis kako štitimo i upravljamo vašim podacima.
Potvrdite da ste pročitali informacije koje se odnose na osobne podatke i Uvjete korištenja
Ispunite recaptcha