Pranje ruku

Pomognite svom timu u ovladavanju dobre higijene ruku

Često i ispravno pranje ruku u industriji pripreme i posluživanja hrane početna je stavka u zaštiti od prijenosa zaraze i održavanju osoblja i klijenata sigurnima.


Vaš tim trebao bi uvijek prati ruke u sljedećim slučajevima: 


  • Nakon upotrebe toaletnog prostora
  • Nakon ostavljanja kuhinje i područja pripreme i vraćanja u njih
  • Nakon odnošenja smeća 
  • Nakon rukovanja rješenjima za čišćenje
  • Nakon jela, pića, pušenja ili žvakanja gume ili uporabe duhana
  • Nakon rukovanja sirovim mesom, mesom peradi ili morskim plodovima
  • Nakon dodirivanja tijela ili odjeće
  • Nakon kihanja, kašljanja ili upotrebe maramice
  • Nakon rukovanja novcem
  • Nakon skidanja rukavica i prije stavljanja

Osigurajte da su jedinice za pranje ruku uvijek opskrbljene sapunom i papirnatim ručnicima za ruke. Upotrijebite resurse u nastavku kako biste educirali sebe i tim te riješite kviz za osposobljavanje u našem vodiču za higijenu ruku i osobnu higijenu kako biste provjerili svoje znanje.

Preuzimanja